Treball col.laboratiu en humanitats

Hi ha una secció del Chronicle.com anomenada Brainstorm que conté articles que aporten bones idees. N’hi he trobada una que és rellevant al moment actual de les nostres universitats: el treball dels investigadors en humanitats: en solitari o col.laboratiu. En aquest article s’hi fan algunes reflexions interessants sobre els estereotips dels humanistes i dels científics, i com els primers poden evolucionar dins de la nova societat del coneixement.

En aquest article s’hi cita una iniciativa americana, Zotero, que és una extensió al navegador Firefox per anotar i recollir tota mena de cites i fonts. No m’acaba d’agradar que estigui lligada a un determinat programari, però és interessant.

Això em recorda també que cal tenir en compte el concepte de repositoris digitals oberts (exemple: Dspace). A la UdG estem en el procés d’agafar-nos-ho seriosament, però primer cal pensar bé en què consisteix i quins són els seus bons usos, més enllà d’una novetat que pot caure en l’oblit o en un ús inadequat.Â