La Vanguardia, part segona

Ahir La Vanguardia va publicar la segona part del reportatge als rectors. La veritat és que les seves reflexions són força assenyades, i que aquesta vegada el titular (Somos esenciales en investigación) no és tan sensacionalista com diumenge (Los rectores reprueban el trato del Govern a la universidad)

Hi ha una frase que em preocupa una mica, francament. Diumenge deia el Rector de la UB, Màrius Rubiralta: Hemos entendido que no era el momento de discusiones, sino de redefinir un sistema en el que cada universidad incremente sus elementos diferenciadores. Procuramos establecer un sistema de universidades intensivas en investigación, promoviendo el crecimiento económico e incidiendo además en su aspecto social.

Podran ser totes les unviersitats intensives en recerca? O només algunes? Perquè crec que només si les nostres universitats fan recerca i en fan´bé, podran ocupar un lloc al mapa europeu del coneixement.

No tothom pot fer la recerca que vol, i no tota la recerca s’ha de fer pertot arreu. Cal per això tenir la valentia i ser prou agosarat per establir un mapa de Catalunya d’Educació Superior, Ja n’he parlat moltes vegades. Però totes les universitats han d’excel.loir en alguna cosa, i han de ser una part important del sistema, de la Universitat de Catalunya.

Jo crec que la Universitat de Girona ha de ser una peça clau, com totes les altres, del sistema català, però també una bandereta al mapa d’Europa, amb una vocació universal igual que pot ser-ho una universitat europea mitjana.