Reunió anual de xarxes de transferència de tecnologia

ImageAvui he estat al dinar de la reunió anual de Xarxes de Transferència de Tecnologia (des de la nova Acc1ó), al World Trade Center de Barcelona. Jo no hi he pogut anar, però durant el matí hi ha hagut diverses sessions de treballa amb grups de transferència i innovació, com els de la Xarxa IT del CIDEM.

Abans de comenár a dinar, el Conseller d’Innovació, Universitats i Empresa ha fet una intervenció en la seva línia habitual, estimulant al màxim les polítiques d’innovació i de transferència a la societat de la recerca que es fa a les universitats i centres d’investigació. M’ha semblat important que senyalés que es pot transferir allò que s’ha creat, i que per tant cal fer recerca bàsica i que aquesta és clau (una altra cosa és -hi afegeixo- que sigui basada en la curiositat o orientada a una aplícació).

Una de les coses que ha emfatitzat el Consell ha estat la valorització dels resultats de la investigació. Reconec que no en fem prou, per això cal que ens espabilem, els investigadors i les universitats, en treure suc de la recerca finançada amb fons públics (el web d’Acc1ó n’ha tret una nota).

Com que no és el meu camp d’expertesa, en aquests actes hi aprenc moltes coses. Sortir una mica de la carcassa de la recerca bàsica basada sobretot en la curiositat del científic ajuda a veure les coses d’una altra dorma i adonar-se de les enormes possibilitats que hi ha. No és pas fàcil, però, convertir petits descobriments o avenós teòrics en aplicacions pràctiques que el ciutadà percebi a la seva vida.

Però cal intentar-ho.