El Parc i la Secundària: 2jcr09

Image

Segurament un dels grans desconeguts per als habitants de les comarques gironines és el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. És a Girona, però no és al centre de Girona, sinó a una cruïlla de camins, més cap als Àngels que cap al centre de la ciutat, visible des de la variant de la carertera N-II.

Sis edificis, dels quals la meitat en construcció. Tres edificis amb gent a dins, investigadors, tècnics, empreses. Tots els temes, robòtica submarina, atenció en casos d’emergència mèdica, maquinari espectacular (ressonància magnètica nuclear, seqenciadors d’ADN), depuradores de fangs, … És creació de coneixement i exemple de l’activitat creativa i innovadora en el punt d’intersecció de la universitat, el territori i les empreses.

Aquesta tarda se n’ha pogut tenir un bon tast. Ha quedat encara molta cosa per veure, però ha quedat clar què vol dir fer investigació. Des de la bàsica fins l’aplicada. Enginys i utilitats socials.

El Parc també està al servei de l’ensenyament secundari, dels estudiants i de les seves famílies. Tothom hi està convidat. Només cal contactar-lo al seu web http://www.parcudg.com.

Notes d’avui: hem rebut la visita de Televisió de Girona, que ha emés (dues vegades) un reportatge al seu programa TdTot. I també ens ha estat visitant en Fernando Blasco, matemag madrileny amb qui mantenim una estreta relació i que participa en molts d’events de divulgació científica. Gràcies a tots dos!