Llibres de text modificables [e-readers]

ImageHe vist al Chronicle of Higher Education una aportació interessant a la utilitatzació intel.ligent de les TIC a la Universitat. Es tracta de fer llibres de text electrònics amb una base genèrica però on cada professor pot afegir-hi el que desitgi, tot portant a un producte final personalitzat. An E-Textbook Program Aims to Benefit Students and Professors comenta l’experiència de la Business Scholl de la Univeristat de Wisconsin.

Ara que està de moda els e-books, aquí en la seva variant d’e-textbooks, aquesta iniciativa suposa un pas cap a l’e-book 2.0, on el llibre/manual el faci cada professor, i on cada estudiant se’l personalitzi. Supsoo que els e-book readers hi ajudaran. A la UOC ja s’hi han apuntat, amb un servei de prèstec tan d’e-books com de lectors d’ebooks.

De totes formes, tinc la impressió que tot plegat no és res més que donar voltes al que ja tenim. No acabo de veure que calgui tenir lectors d’e-book quan hi ha ha netbooks més barats que fan de tot, i no acabo e veure que calgui e-books quan hi ha pdfs. Segurament no segueixo prou bé les innovacions en aquest camps.