Menys propaganda a Georgia: diaris 1×2

ImageRespecte de fa 5 anys, he notat que hi ha menys propaganda als carrers i autopistes de Georgia. Al menys, als voltants d’Atlanta i d’Athens. I sobretot, no hi ha pràcticament propagada de telefonia mòbil. Deu ser que el mercat és gairebé saturat i que costa molt agafar nous clients.

He vist però, en alguns anuncis del partit de la NBA i a Downtown d’Atlanta, que hi ha companyies que ofereixen “Calls, text and web” per 40 USD al mes (per exemple, metroPCS). Em sembla força barat, però no sé quina qualitat té aquesta connexió web. Gent americana que conec no està pas gaire contenta del servei de les companyies de mòbil, o millor dit, que per tenir qualitat cal pagar.

També he notat que els diaris tenen molta menys propaganda. Fa cinc anys un diari es podia definir com uns fulls de paper amb propaganda, que a vegades portaven notícies. Ara es poden definir com fulls que porten notícies, amb alguna propaganda. Potser és la crisi econòmica, o potser és l’entrada en joc total dels seveis sobre Internet. No ho sé. Un altre canvi és que els diaris són molt allargats, més o menys el doble d’alts que d’amples. Es tracta d’una forma una mica estranya per allò al què estem aconstumats (en anglès, Broadsheet). Els diaris

Image

seriosos americans són ara d’aquest tipus (ajc, nyt, usa today (imatge), i també el diari de la Universitat de Georgia, The Red & Black). En canvi, els poc seriosos són de format tabloïde (sobretot els anglesos). És al contrari que a casa nostra, on els seriosos són els més tabloïdes (o de format compacte).

Imatge USA TOday extreta de http://mediamatters.org/research/200702020004. AJC extreta de http://www.visualeditors.com/apple/2008/12/ajcs-shane-blatt-back-on-a1-again-but-as-a-reporter-not-as-a-designer/