Un stand amb ganes 2.0 en una fira 0.9

ImageAhir es va inaugurar la Fira de Mostres de Girona, que serà oberta fins diumenge 1/11. Aquesta Fira, amb molt tradició a la ciutat, aplega tradicionalment exposicions de maquinària, bestiar, alimentació, construcció, equipament de la lllar… però aquest any ha resultat afectada, com pertot arreu, per la crisi que es pateix. En el pavelló de serveis només hi ha un empresa informàtica, i varis stands molts tradicionals no hi són. Res sorprenent, perquè ja ha passat en altres moments del cicle econòmic.

L’stand de la UdG, al qual he contribuït, pretèn trametre als visitants el que és la web 2.0, i com la UdG hi participa, visualitzant-hi el seu youtube, twitter i facebook. També es vol començar a promoure un portal web diferent del corporatiu, més adreçat al públic jove, anomenat 4u.udg.edu . El tipus de públic visitant, entre el qual no hi ha gaire jovent, fa difícil, però, trametre aquest missatge. La mateixa tradició de la Fira, arrelada però poc orientada a les noves formes tractores de l’economia, i molt distanciada del fenomen d’Internet, fa aparèixer l’stand de la UdG com un cert bolet en un bosc amb poca vegetació.

No és pas cap crítica; pel contrari, un recordatori sa de què la nostra Societat encara ha de fer molts de passos per estendre les eines de la Internet, i per descomptat de la Web 2.0. Això sí, la Universitat és capdavantera en posicionar-s’hi.

Sempre he dit que en aquest tipus de Fires multisectorials és difícil mostrar les potencialitats de coses poc tangibles com la informàtica, la Internet i menys encara la Web 2.0, que demana participació de la comunitat i per tant, en primer lloc, accés a Internet. Però s’hi ha de ser, i s’ha d’insistir. L’stand de la UdG és un passet en aquesta direcció.

Espero haver aprofitat els pocs segons que vaig tenir les autoritats a davant per explicar-los-hi. Fracament, ho saben i hi juguen molt fort, no en tinc cap dubte. Estem al mateix vaixell. I la primera, la Rectora de la UdG.

1 thoughts on “Un stand amb ganes 2.0 en una fira 0.9

Comments are closed.