Fira al carrer de Ciència, a Lleida

Gràcies a en Josep Tarrés, amb qui col.laboro en el seu projecte de Ciènica Recreativa Estalella (en parlaré un altre dia), m’he assabentat de l’activitat Ciència al Carrer que es farà dissabte 26/5/07 a Lledia, a la tarda. Hi ha diversos tallers impartits per professors d’ensenyament secundari i també per universitaris que han entés la importància de trobar aspectes recreatius, curiosos i innnovadors per tal d’atraure l’atenció de la gent, tan si és en un lloc tancat, com si és al carrer.

També hi haurà un parell d’obres de teatre científic, i una conferència sobre bonbolles de sabó per part del professor de Blanes Antoni Aubanell. Li vaig veure fer fa un parell d’anys, i és realment espectacular. bona matemàtica, bona química-física (encara que els assistents potser no se n’adonin).

Aquest tipus d’activitats s’haurien de fer més sovint. La ciència, la ciència de veritat, s’ha de popularitzar, en el millor sentit: fer-la de poble.

Cal fer molts esforços perquè el número d’estudiants de ciència i tecnologia a Batxillerat no segueixi baixat. Felicitats.