Teniu espelmes de connectivitat?

L’apagada elèctrica d’aquests darrers dies a Barcelona no ha pas estat l’única important. Dimarts durant una bona estona un sector clau de San Francisco tmabé es va quedar sense electricitat, cosa que va produir que molts de webs importants deixéssin de funcionar.

Ja no és pas només que no hi hagi llum a la nevera o aire condicionat: si no tinc electricitat, el router ADSL deixa de funcionar (suposant que Telefònica tingui bateries!), la bateria del meu portàtil s’esgota en poc temps, etc. La connectivitat es trenca i la informació no flueix. La forma de treballar (teletreballar) actual, sense electricitat, es trenca sobtadament.

A part d’una crisi personal és doncs una veritable crisi informacional.

No és pas aquest l’únic problema, però. Fa poc, en el tiroteig de Virginia State, es va poder comprovar com en mometns de crisi el correu electrònic o el web no són prou eficients per trametre missatges i informació.

Caldrà, doncs, preparar-se per a les crisis informacionals causades per la manca de subministrament elèctric. Haurem de tenir a casa espelmes de connectivitat.