Visita a la Puerta del Sol, Comunidad de Madrid

Dijous passat vaig tenir l’oportunitat de visitar l’interior d’un edifici ben emblemàtic: el del rellotge de la Puerta del Sol a Madrid, antiga Casa de Correos, ara seu de la Comunidad de Madrid.

Els congresssites del IV Congrès de Comunicació Social de la Ciència hi estàvem tots convidats. Em va agradar pdoer-hi ser una estona, amb un breu parlament d’una alt càrrec del govern d’Esperanza Aguirre, i també del President del CSIC.

Durant l’aperitiu (fonamentalment pernil) que se’n va servir, vaig poder tornar a parlar de màgia matemàtica amb en Fernando Blasco. Mentre els camarers anaven servint menjar i beure, nosaltres aprofitàvem per fer jocs de cartes – en Fernando va treure una corda per fer jocs topològics,  i jo vaig jugar amb les gomes que guardava dels pòsters que vam penjar dijous.

L’organització del CSCIENCIA07 va ser molt bona. Teníem WiFi en totes les aules. Un CD amb totes les comunicacions. De totes formes, els congressos com aquest en què hi ha fins a 7 comunicacions en paral.lel em fan enrabiar una mica, perquè sempre em perdo xerrades interessants.

Afortunadament, tinc una cosa important: el CD de les comunicacions. Me’n vaig amb un bon record de Madrid, sense haver vist gairebé res de Madrid. Ja en vaig veure força el 1982, durant la meva època de vacances pagades.

Cal dir que, malgrat ser un congrès en castellà i tenir presència de gent d’iberoamèrica, el congrès no va ser espanyolista, i va tenir un bon interès per a qualsevol divulgador científic i comunicador de la recerca, investigador o periodista.

La presència de catalans al congrès va ser important, i la petxada que hi han deixat també. Crec sincerament que el nivell de comunicació científica a Catalunya ha quedat demostrat. També he de dir que es fan bones coses arreu: Granada, Madrid, A Corunha, València, … Universitats, museus, setmanes de la ciència…