Força Ciència!

ImageA vegades hi ha activitats i exposicions relacionades amb la ciència que no acaben d’arribar al ciutadà. Una prova n’és que una interessant exposició, “Força Ciència, de la mecànica dels objectes a la nanotecnologia“, és oberta a la Casa de Cultura de Girona i malgrat que estic força atent a l’agenda ciutadana, no me n’havia assabentat.

Força Ciència presenta diversos exemples de Ciència i Tecnologia, des dels començaments de l’edat moderna fins al Segle XXI. En particular, hi ha algunes motos, tota mena d’estris de mitjans de Segle XX, màquines d’escriure velles, demostracions i algunes curiositats. La Universitat de Girona hi participa amb un dels robots subaquàtics del grup de recerca VIBOROB.

De fet, aquesta exposicióha estat muntada pel Museu de la Tècnica de l’Empordà i segons el seu web

Força Ciència! De la mecànica dels objectes a la nanotecnologia és un recorregut per l’evolució tecnològica que ha transformat la humanitat en els darrers segles, des del naixement del pensament científic fins al present, il•lustrat amb objectes, històrics i actuals: màquines, vehicles, aparells electrònics i objectes, alguns dels quals produïts a Girona. Una reflexió sobre el passat per anticipar el futur.

Força Ciència! estarà oberta a la Casa de Cultura de Girona fins a finals de febrer. Val la pensa passar-hi, perquè s’hi aprèn molt. I hi poden gaudir tan científics com ciutadans, mainada i gent gran.

La imatge dels targetons de propaganda, que uneix un Iphone i un telèfon de primers dels Segle XX, té molta gràcia.

Image