Promoció internacional de les universitats i la seva visibilitat

ImageMentre ahir assistia al seminari Compartim al CEJFE (Barcelona), a Madrid, a la Fundació Universidad.es, s’hi feia el seminari Gestión de la visibilidad en línea para las universidades: Internet como herramienta de promoción internacional. Ho vaig saber gràcies a les piulades de la @tiscar, que en va informar una mica via twitter. Hi va algunes altres piulades amb els hashtags #visibilidadonline i #univisible.

Aquest seminari

tiene como objetivo reflexionar y debatir sobre la visibilidad en la Red como un capítulo ineludible en una estrategia de recruitment. La reputación on-line tiene un peso creciente en la decisión de los estudiantes e investigadores de trasladarse a una institución concreta. Conocer cómo se construye la visibilidad y se gestiona la reputación es esencial para aprovechar de forma eficiente las posibilidades de captación que Internet ofrece.

Espero poder saber aviat les principals conclusions de la trobada, perquè promoure la universitat (sobretot màstesr i doctora, però també graus) es pot fer amb l’assistència presencial a fires i congressos, amb l’enviament de material promocional com pòsters i fulletons, amb el manteniment d’una col.laboració institucional permanent, però sobretot, avui en dia, mitjançant les eines que proporciona la Internet.

Actualització 3/12/2010:

Gràcies al twitter de la Fundació Universidad.es (@funduniversidad) notan sols veig les ponències, sinó la seva llista concreta, que no havia vist a l’anunci que em va proporcionar la Tísca Lara @tiscar. Per cert, gràcies també a @jfreire i a @juanmanfredi per fer retweets del tema.

De l’àrea de descàrregues de la fundació universidad.es:

Seminario: Gestión de la visibilidad on-line para las universidades: Internet como herramienta de promoción internacional
30 de noviembre del 2010

Presentaciones de los ponentes:

La visibilidad y la reputación hoy. Contexto y conceptos clave

Visibilidad on-line: La Universidad en Medios Sociales. Juan Freire; descargar aquí
Estrategias de visibilidad: Escuchar, diagnosticar, planificar. Neus Arqués; descargar aquí
Estrategias de visibilidad: Diez opciones para que las Universidades sean visibles en los medios sociales. Dra. Tiscar Lara; descargar aquí
Casos de estudio

Salvador Morales. Universidad de Granadada; descargar aquí
Dr. Javier Hernández. Universidad de Granadada; descargar aquí
LLuís Rius. Universidad Oberta de Catalunya (UOC); descargar aquí

Val la pena de veritat mirar les diverses presentacions. Miraré de comentar-les més endavant.