Segona conferència del cicle sobre l’Any de la Química a Girona

Avui ha tingut lloc la segona xerrada del cicle de divulgació en ocasió de l’Any Internacional de la Química, a Girona. Aquest cop ha estat una deliciosa conferènica de la Pilar Gonzàlez, que amb el títol de El Món dels Elements i els Elements del Món, ha fet una repassada al que significa la química per a la societat actual, tot centrant part del seu discurs en alguns elements de la taula periòdica i en les seves manifestacions a la natura. La primera xerrada va ser fa vui dies, a càrrec d’en Damià Barceló.

Image

Entre diversos aspectes que podria esmentar de la xerrada de la Pilar, en voldria destacar tres: primer, la seva excel.lent presentació “powerpoint”, dinàmica, de qualitat, amb moltes fotos i molt ben escollides. Segon, per l’inici captivador en fer una analogia entre elements/molèucles i lletres/paraules. I tercer, per dir una cosa ben senzilla: Amb bona química, la vida és més agradable!

Un cop acabada la xerrada a l’auditori Josep Irla, al bell mig de Girona, hem pogut fer petar la xerrada una estona, i hem tingut temps de gravar un tall de video perquè ens dongui la seva impressió de l’Any de la Química i de la pròpia xerrada.

Per cert, he aprofitat per comprar el llibre “Els Elements“, molt ben editat i amb unes il.lustracions i fotos de gran qualitat, mereixedor de ser a primer pla i ser consultat.