Google Marketing: xerrada de Fuencisla Clemares

Image

Avui he pogut assistir a la sessió “El màrqueting visto por Google” que ha impartit Fuencisla Clemares (@fuenclemares), responsable d’estratègia
comercial de Google a Espanya, on ha exposat els principals reptes comercials futurs de Google. Aquesta xerrada anava dirigida als estudiants de dos màsters (el de màrketing digital i l’UdGMBA).

Ha estat molt interessant conèxer els diferents punts de vista de @fuenclemares, ja que òbviament té una posició privilegiada que li permet anar molts de passos per endavant dels altres.

M’ha agradat molt la seva contribució, i aquí en proporciona algunes idees:

  • Quan un dispostitiu es connecta al núvol, agafa la mateix acapacitat e computació qu el núvol…
  • Estem en una revolució digital, amb plena connectivitat, una caiguda de costos de producció, i amb menys costos d’emmagatzamament.
  • Internet forma part de les nostres vides
  • Els consumidors estan ultrainformats
  • Si Youtube fos un canal a espanya de tv, seria el 4rt darrer Telecinco
  • 4 claus de smartphones: entreteniment, immediatesa, local, company de compra
  • Projectglass: un projecte de Google https://plus.google.com/111626127367496192147/about
  • No estem pas en una època de canvis, sinó en un canvi d’època

Image

Com que no sóc cap expert en tema de màrketing, hi ha hagut una part de la xerrada que no he pogut copsar prou, però per la reacció dels assistents experts, ha estat interessant. Clemares ha comentat els usos de la tecnologia mòbil, i com està canviat en món de la compra.

Pel que fa a Gooogle i la Universitat, tan al torn de preguntes, com en un moment en què hem pogut parlar amb @fuenclemares, està clar que Google aposta per jugar un paper actiu i rellevant a la formació. Però semba que no és remplaçant la Universitat (podria fins i tot pensar-se en una Google Unviersity), sinó posant les seves capacitats (google apps, docs, gmail, etc.) al servei d’una nova forma de fer docència. No em sembla pas una mala idea, però així i tot les universitats hauran de pensar què fan davant de les múltiples iniciatives de limitar-les a proporcionar acreditació de coneixements… mentre tinguin aquest monopoli, és clar.

Per cert, el torn de preguntes ha estat moderat per en Genís Roca (@genisroca, a la foto amb @fuenclemares), que ha sapigut fer preguntes intel.ligents sobre Google, privacitat, màrketing i món digital, i provocar la discussió amb el públic assistent.

Els tweets els hem fet via hashtag #mkgoogle

He d’agrair al director acadèmic dels programes de postgrau de màrqueting digital i de l’UdGMBA, Oriol Cesena, la invitació per participar en aquesta sessió, i també que hi hagin pogut assistir persones del Consell Assessor 2.0 de la UdG. A la foto, l’@oriolcesana amb el director de l’UdGMAB @rudi_dkas Rudi de Castro, i Fuencisla Clemares.

Image

1 thoughts on “Google Marketing: xerrada de Fuencisla Clemares

Comments are closed.