Fent de científic col·laborador a la FIRST Lego League Junior de Girona

Image

Avui la UdG ha fet la tercera edició de la FIRST Lego League. A part de la competició per a equips d’ESO, però, aquest cop els companys de robòtica han muntat una petita activitat per a equips de primària (en general, de tercer curs, 9 anys), que consistia en fer un petit projecte (per a gent gran: super seniors), fer un pòster i muntar una petita maqueta amb peces de LEGO.

Cada grup de 5-6 nens havia d’exposar el seu projecte durant uns 5 minuts, explicar el seu pòster, i mostrar la seva maqueta. He tingut l’oportunitat de participar activament com a “científic col·laborador” amb 9 grups, de diversos llocs de la geografia gironina, i en particular de l’Escola Bosc de Pabordia de Girona. Ha estat un recital de bona comunicació, d’empenta, de pares i mares engrescats, de voluntaris implicats. Més que no pas una competició, ha estat un agradable passeig per una generació de futur.

L’equip organitzador de la FLL Junior ha estat liderat pel company Eduard Muntaner (@eduardm), que a més ha fet un taller d’introducció als robots. Els participants també han fet una visita a la competició FLL dels “grans”. Al meu grup he acompanyat els altres “científics col·laboradors” Jordi Regincós (@jordir) i Miquel Feixas. En un altre grup hi havia en Pep Lluís de la Rosa (@peplluis7) i Marta Peracaula.

Al llarg de l’hora i mitja, després amb els parlaments de les autoritats i les medalles per a tothom, i durant el pica-pica, he fet algunes fotos que he compartir al meu twitter i instagram (hashtag #fllgirona).

Ha estat un matí ben divertit i on hem pogut gaudir de la companyia dels més petits. Gràcies a tots els organitzadors per la bona feina!

Pel que fa a la FLL normal, he col·laborat en la bona marxa de la comunicació 2.0. En ser la tercera edició que es fa a Girona, la veritat és que l’equip funciona molt bé, igual que àrbitres, voluntaris, tècnics, etc. Felicito en Martí Casadesús i en Rafa Garcia (@rafa_g100) per la seva direcció.

A la foto, un mosaic de les imatges capturades a instagram aquest matí amb el meu compte.