De Nadal a Carnestoltes, set setmanes desinvoltes

via-bici

Un dels meus llibres de capçalera, que tinc sempre darrere la cadira al despatx de casa, és “Cinc mil refranys catalans i frases fetes populars”. Sempre hi ha dites interessants i sàvies que aporten llum.

He escollit aquesta dita, De Nadal a Carnestoltes, set setmanes desinvoltes, on per cert no trobo la definció de “desinvoltes” a http://diccionari.cat. Resumeix una mica el que desitjo per a les properes setmanes, i de fet per a 2016: que les coses vagin passant de forma àgil, constructiva, creativa, positiva.

El 2016 se’m planteja amb un primera tasca: acabar les tasques que tenien per termini el 2015. Ara mateix aquesta és la feina principal, i qualsevol altra hi és subordinada. I vaig llegir un dia que la vida no és res més que una gestió continuada de situacions crítiques (crisi en el sentit clàssic de canvi). Canvis constants,  noves idees… i noves tasques.

Per al 2016, m’agradaria doncs assolir una nova competència (ara que està de moda aquest mot en el sistema educatiu): tenir l’energia per dir “no”, saber dir “no” a les múltiples oportunitats que es van presentant al llarg de l’any i que interfereixen amb les tasques pendents, tot impedint l’avenç cap als objectius que realment són importants a mig i llarg termini. Saber dir “no” és millorar la saviesa en saber dir “sí” a les coses rellevants i importants, que sovint no són tant atractives com les altres. Entre les moltes pàgines web que ensenyen a dir “no”, començo per aquesta: Four Different Ways to Say “No” and Still Keep Your Job.

I ara una prometença: destinaré 15 minuts cada dia a fer una entrada al meu blog, que ha demostrat ser un dels tresors més preuats que tinc. Començo bé!