Nou itinerari màgic-científic per Girona, amb La Caseta de la Devesa #itimaggi

Aquesta tarda hem fet amb l’Artur Antúnez un nou itinerari màgic-científic per Girona, gràcies a la programació de La Caseta de la Devesa, dins del seu programa “Anem a…”.

A 2/4 de 7 de la tarda ens hem trobat una seixantena de persones al Punt de Trobada de la Rambla, on l’Artur ha fet el joc del got d’aigua màgic amb una participant que ha gaudit de l’humor del joc. Per uns moments, semblàvem els clàssics espontanis que al centre de Girona passen el barret per recollir calés. Però en acabar el joc, hem enfilat cap al Barri Vell. Respecte d’edicions anteriors de l’itinerari, hi hem afegit una aturada a la paret del carrer de les Ballesteries, on hi ha diferents dates dels aiguats de Girona (que jo mateix he viscut personalment). Això ens ha permès introduir el joc mental del càlcul del dia de la setmana, endevinant aniversaris, dates de naixement, esdeveniments…

Després hem fet parades a llocs emblemàtics pel seu caràcter científic, tecnològic, geomètric o senzillament per tenir alguna curiositat que fa especial un joc de màgia: l’Arc del Vescomtat, els Maristes, la Plaça dels Apòstols, el carrer de la Força, la Placeta de l’Institut Vell, tot acabant prop del Pont d’en Gómez, parlant de Fibonacci, la Raó Àurea… i fent un joc de màgia química amb un xupa-xups (Gràcies Pep Duran per proporcionar-nos els reactius i estris).

 

Amb l’Artur ens hem anat repartint els jocs, i a cada aturada hem comentat aspectes científics: el calendari, la Lluna, el GPS, l’alçada respecte al nivell del mar, els Nummulits, les cubes electroquímiques, la percepció de la bellesa en art, la Via Augusta, el barri vell i els jueus, … He mirat de fer jocs variats i poc coneguts, des d’il·lusions òptiques sota “l’ull que tot ho veu”, precursos de les càmeres de videovigilància, fins al poema de Raimon i el principi de Kruskaal.

Ens sembla que els assisents s’ho han passat molt bé, i que fer la sortida per la tarda afavoreix l’assistència. Llàstima que el cel era tapat, i potser les fotos al vespre no han estat gaire bones. Perquè qual hi ha sol ponent, les cases del riu i la Catedral passen a tenir una calidesa especial.

Moltes gràcies  a l’Artur per compartir el pes de la conducció de la visita guiada, i a tots els participants per la seva simpatia i atenció. Gràcies també a La Caseta de la Devesa per incloure aquesta sortida a la seva programació. Sabem que molta gent s’ha quedat amb ganes de fer l’itinerari, així que haurem de pensar en fer-ne d’altres.

I ara ja hem de preparar el nou itinerari màgic-floral de dimecres 16, a Temps de Flors, sortint de Rubik de Flor. Serà diferent.