10 consells ràpids per editar Wikidata (en ciència)

Acaba de sortir a PLOS Computational Biology l’article Ten quick tips for editing Wikidata, que proporciona vàries suggerències i consells per fer servir Wikidata (consulta o edició) des d’un punt de vista científic, especialment de biologia computacional.

El primer consell ja és clau: Learn by doing, és a dir, aprendre tot fent coses, amb la pràctica. És el meu cas amb Wikidata, vaig començar a fer coses ben senzilles, abans d’aprendre SPARQL (consultes) o fer importacions amb Python.

Think of knowledge as structured statements és el segon consell. M’agrada perquè ajuda a pensar en qualsevol idea, concepte o cosa des d’un punt de vista estructurat. I s’aprèn sobre la web semàntica, bases de dades estructurades, …

Molt rellevant és el setè consell: Add references (cite, cite, cite), o sigui, proporionar les referències de les fonts primàries o secundàries d’allò que es diu.

Els altres consells també són ben útils. Aquest article mereix ser llegit per part del col·lectiu investigador (o potser per part de qualsevol persona que pugui pensar en Wikidata i el coneixement estructurat lliure).

L’article proporciona una curta llista d’inconsistències de les dades de Wikidata. De fet, és el darrer consell: Mind the gaps: What data is currently missing?