Els blogs, eina d’aprenentatge a les universitats

He llegit gràcies al recull d’Educause que a la Universitat de Pennsylvania volen que els nous estudiants mantinguin un blog:

The students’ first online journal entries will focus on their intellectual interests, academic concerns and educational experiences. Many bloggers will outline their strengths and weaknesses, and create a personal mission statement. The academic blogs aren’t meant for mass consumption. Only the student, an academic adviser and authorized university officials will be able to see the content. The idea is to formulate talking points for when freshmen first meet their faculty mentors in the fall.

Crec que és una idea força bona. De fet, jo mateix l’he provada aquest darrer semestre amb els estudiants d’una de les assignatures que he impartit. Els vaig demanar que anéssin comentant el que fèiem a classe, que aportéssin notícies interessants relacionades amb l’assignatura, o que opinéssin sobre allò que els semblés.

Afegit 27/10/06: Una entrada de blog que també opina en aquesta línia…

1 thoughts on “Els blogs, eina d’aprenentatge a les universitats

  1. Benvolgut Miquel,

    Per a fer un blog, no cal cap recolzament acadèmic: la xarxa ofereix gratuïtament aquesta possibilitat. I fer un blog, no promou, per se, l’ús intel·ligent de les TIC…

    Per quina raó creus que és una idea força bona? I, sobretot, quin és el resultat d’aquesta experiència? Per què no ofereixes un link a algun d’aquests bolgs “acadèmics”?

    Si més no, proposa una mostra d’aquells que consideris més reeixits o que compleixen més satisfactòriament els teus propòsits formatius.

    Cordialment,

    Boris Mir

Comments are closed.