Social Media i Universitat: l’esquema d’una empresa, base per a una organització

Gràcies al twitter de Karma Peiró he vist una gràfics espectaculars sobre xarxes socials, a 10 Gorgeous Social Media Infographics. L’entrada és sobre la infografia; ara bé, una de les figures em sembla rellevant: la que vincula aplicacions sobre la xarxa als diferents llocs de treball d’una empresa.

Image

Aquesta imatge (més grossa aquí) pot perfectament adaptar-se a una universitat, grup de recerca o departament. Això sí, la part de vendes i màrketing ha de ser substituïda per l’oferta a estudiants de secundària o professionals interessats en formació de màster o permanent. I en el cas de la R+D+i, remplaçar vendes per oferta innovadora, de col.laboració investigadora, o de prestació de serveis i de consultoria.

Naturalment algunes de les xarxes socials han de ser substituïdes o complementades per altres més acadèmiques, algunes potser no de la web 2.0, més clàssiques.

En tot cas, aquesta figura il.lumina el que ha de ser el funcionament bàsic de tota organització en el món de Social Media. I el més important: cal saber què es pretèn, quin és l’objectiu que es vol assolir.

3 thoughts on “Social Media i Universitat: l’esquema d’una empresa, base per a una organització

  1. No crec que la part la part de marqueting s’hagi de treure… en tot cas s’ha de crear i potenciar. Hi ha molts “clients” d’una universitat, els propis alumnes, les empreses,…

  2. Al meu post ja parlo d’adaptació. El màrketing és molt important per a una universitat, no en tinc cap dubte.Quan parlo de substitució em refereixo més aviat a focalització, però no pas a eliminar el màrketing. És difícil, però, parlar de “clients” en un entorn universitari. Cal buscar paraules més encertades.

  3. En pots dir beneficiaris, interessats,… el que diuen els americans els stakeholders…

Comments are closed.