La Matemàgia de la Ciència, a l’Institut Nou de Girona

Avui hem fet un parell de sessions de La Matemàgia de la Ciència a l’Institut Nou de Girona, de 90 minuts cadascuna. A la primera hem tingut dos grups de 1r d’ESO, i la segona, dos grups de 2nd d’ESO. En total, doncs, han estat uns 120 estudiants que hi han assistit. Aquest Institut, que encara no té nom, ocupa els espais de l’antinc Col.legi Cartanyà, davant del Pavelló d’Esports de Sant Josep, prop de l’edifici de les Facultats d’Infermeria i de Medicina de la UdG.

Image

L’actuació l’hem portada en @pepduran i jo mateix, acompanyats de la @juditp93 el primer cop, i d’en @reigsergi el segon. Hem fet diversos jocs del nostre catàleg, sempre relacionant-los amb la ciència, en particular la química. En @pepduran ha intervingut també fent dos experiments espectaculars, el de la “xemeneia”, i un molt bonic, nou, de l’Arc de Sant Martí.

Image

Hem d’agrair la participació entusiasta dels assistents, la seva simpatia, i la col.laboració de tots els professors, en particular de l’Anna Roig, amb qui hem organitzat aquesta activitat, que per cert hem fet a l’auditori, amb molt d’espai per fer jocs d’escenari.

Image

Als jocs que he fet, he tingut més sort que divendres a Puigcerdà: he tingut prou poders màgics per endevinar el dígit que faltava a un bitllet de 10 Euro. També he sapigut endevinar el dia de la setmana de molts dels assistents.

De jocs massius hem fet un quadrat pseudomàgic, i per descomptat, com a traca final, un baby hummer amb 4 cartes que ha meravellat tothom.

Image