Segona sessió d’Els Matins de la Química i màgia amb la Taula Periòdica… i una sorpresa

Avui ha tingut lloc la segona sessió de Els Matins de la Química, activitat organitzada pel nostre Departament per promoure la Química entre els estudiants preuniversitaris que tenen la Ciència entre les seves preferències.

Igual que fa dues setmanes, l’equip del projecte de La Màgia de la Taula Periòdica ens hem encarregat de fer la xerrada-taller introductòria, prèvia a les quatre pràctiques que fa cadascú. Més de 140 estudiants ens han acompanyat a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències.

Dins dels 30 minuts assignats, hem pogut fer el joc binari i el joc blanc/negre amb els símbols químics de la taula periòdica. Després, en @pepduran ha estrenat per sorpresa la demostració experimental que amb la ment es pot doblegar una cullereta. Finalment, un baby hummer massiu ha deixat els assistents força sorpresos… de com hem endevenit la carta escollida per cadascú dels presents.

Gràcies a en @pepduran, en @pquimic i a la @laiagd per formar part del projecte, i també a l’estudiant @reig_sergi que en va aprenent. Igualment a d’altres estudiants que a poc a poc ens van ajudant en aquestes activitats de divulgació i promoció de la química.

Abans de començar hem fet la onada:

De tot això n’he fet un storify que recull les fotopiulades principals del matí:

La composició fotogràfica és d’en @pquimic