Edunomia

Edunomia – Un diari sobre aspectes de la Universitat – per Miquel Duran

De la Psicologia de la Màgia a la Màgia de la Psicologia, un e-book

frontiers-mag-psy

Gràcies a Peter Prevos (@pprevos) he vist que el web per publicar en obert FrontiersIn té l’e-book en pdf The Psychology of Magic and the Magic of Psychology. De l ‘abstract:

Whereas science strives on parsimony and independent replication of results, magic thrives on reproducing the same effect with multiple methods to obscure parsimony and minimise detection. This Research Topic explores the seemingly orthogonal approaches of scientists and magicians by highlighting the crosstalk as well as rapprochement between psychological science and the art of deception.

En Peter Prevos treballa en la interacció entre màgia i ciència, i ens està resultant molt interessant de cara al nostre projecte #magsci. Per exemple, ha explorat en quins camps del coneixement la màgia i la ciència i tecnologia interactuen: http://magicperspectives.net/bibliography/

Pel que fa a aquest e-book, també diuen que tenen com a objectiu

  • 1. Collect a broad range of empirical papers that use magic to explore areas of cognition.
  • 2. Help bridge the gap between magic theory and scientific theories of cognition.
  • 3. Explore ways in which science could improve magic.

Però que …

While most the papers in this issue address the first two objectives, our final paper (Williams and McOwan) directly explores how science could potentially help improve magic—an issue we discuss at the end of this editorial.

El darrer capítol, de Williams i McOwan, és Magic in the machine: a computational magician’s assistant, i tracta de com es pot estudair científicament l’efecte dels jocs de mans. És molt interessant. Així i tot, crec que la ciència pot aportar molt més que no pas això (que per cert, està molt bé). La ciència aporta efectes nous a la màgia, més enllà de la neurociència.

Aquest e-book és una bona referència per a l’estudi cièntífic de la màgia. Estic totalment d’acord en què la neurociència i la màgia es recolzen mútuament. A més, és molt útil tot el que s’hi diu. Paga la pena destinar-hi atenció i energia.

 

Information

This entry was posted on 02/01/2017 by in Matemàgia.