Edunomia

Edunomia – Un diari sobre aspectes de la Universitat – per Miquel Duran

Una acadèmia del Cub de Rubik

He vist al blog Microsiervos que una botiga de joguines de La Corunya té muntada una Acadèmia del Cub de Rubik, amb classes a tres nivells (bàsic, intermig i speedcubing), que surt per uns 6 EUR/hora: La primera Academia Internacional del cubo de Rubik está en A Coruña (y ya ha «graduado» 200 alumnos)

M’ha interessat el que diu Microsiervos, en una cosa en què no hi havia pensat gaire: en les competicions per equips. El Cub de Rubik sembla una activitat molt individual (que n’és)… però perquè no pot ser per equips? El promig de resolució en un equip de 5 persones, potser eliminant la més ràpida i la menys ràpida… potser relleus, potser fins i tot relleus tot combinant cubs de diferent mida (combinant linialment els cubs, perquè tarda molt més un cub 4x4x4 que un cub 3x3x3).

Fins i tot, combinar resolució normal, amb els ulls embenats, amb una sola mà, amb els peus, … ara que hi penso, podria haver-hi moltíssimes possibilitats, sempre per fomentar el treball en equip. Em sembla un bon exemple de com transformar una activitat que sembla molt individual en una de col·lectiva.

 

 

 

Information

This entry was posted on 02/10/2018 by in Edunomia and tagged .