Itinerari Màgic-Científic per Girona per al #ecme15

Una de les activitats que hem organitzat aquests dies, vinculada al I Congrès de Ciència, Màgia i Educació, és l’Itinerari Màgic-Científic per Girona. També l’hem vinculat a la Fira Ciència entre Tots, que aquest mateix matí ha tingut lloc a la plaça Pompeu Fabra, i on també els nostres estudiants hi han participat.

En aquest itinerari hi han participat, doncs, professors i estudiants de la Fira Ciència entre Tots, i els propis assistents del #ecme15. De fet, donada la gran quantitat d’assistents, ha calgut fer 3 grups, que s’han anat creuant i mirant de no coincidir al mateix lloc. No ha estat pas fàcil coordinar-ho perquè hem estat només uns pocs mags-científics els que hem preparat l’Itinerari. Però l’extraordinària col.laboració dels assistents al #cemc15 ha fet possible que aquesta activitat hagi estat un èxit.

17266884106_5ea6ce213e_z

Naturalment el fet que els mags, científics i educadors del #ecme15 fossin els que executéssin els jocs i que parléssin de ciència, ben acompanyats és clar per l’equip local (inclós en Fernando) i per altres que ens han ajudat, com en David Brusi, hi ha ajudat molt. Ha estat una excel.lent concentració de talent màgic-científic en una ciutat que intenta promoure la cultura en totes les seves vessants, inclosa la científica.

17292361591_7d366a755a_z

Com en qualsevol trobada, els assistents al #ecme15 estem aprenent uns dels altres. Això ha fet que haguem pogut practicar el que hem après, amb els tres grups de l’Itinerari. I també que la diversitat de procedències hagi fet que cadascú hagi aportat alguna cosa diferent.

cdcsmuow8aaac7k

Ha estat, en definitiva, una prova exitosa d’aquesta primera edició formal de l’Itinerari Màgic-Científic per Girona. Teníem preparats molts d’indrets, amb jocs escollits per exposar la ciència de cada racó. Però el temps ja se sap que juga en contra de tot, i hem hagut d’escurçar-ho, tenint en compte la imminent Gala Màgico-Científica aquest mateix vespre, a l’EspaiCaixa.

El recorregut ha sortit del CaixaFòrum, on els participants a la Fira Ciència entre Tots havíen dinat, i ha acabat al propi Espaicaixa. Tots tres grups han travessat tres cops el riu Onyar, en diferents variants del mateix recorregut: els pont d’Eiffel, de Sant Agustí, i d’en Gòmez. Fer jocs sota la torre de la Catedral, al bell mig de Call Jueu, al Carrer de la Força, … és encisador.

I enfilant finalment cap a l’EspaiCaixa, no hem pogut evitar aturar-nos a l’aparador de la botiga Zeppelin, un referent en jocs i ciència a Girona.

Gràcies a tots els assistents, a tots els mags, científics i educadors, i a tots els col.laboradors que ens hi han ajudat!

Totes les fotos: https://www.flickr.com/gp/miquelduran/WS1MF5 (juntament amb la Fira Ciència entre Tots i el dinar).

Storify: https://storify.com/miquelduran/itimaggi-itinerari-magic-cientific-per-girona