Xerrada sobre MOOCs a les IV Jornades Europees d’ACEFIR

Image

Avui he fet una xerrada sobre MOOCs al Centre Cívic del Ter, a Girona, a les IV Jornades Europees de l’ACEFIR. Aquesta associació m’hi va convidar com a tema rellevant dins de l’educació no formal i formació continuada. Al llarg de tot ahir, dimecres, hi va haver xerrades, i aquest matí he pogut cloure les Jornades.

M’ha agradat molt poder parlar de MOOCs en un entorn una mica diferent a l’habitual: a persones més interessades en seguir-los que no pas en muntar-ne. Per això, i gràcies a la suggerència de la Rosa M. Falgàs d’ACEFIR, he parlat dels diferents aspectes dels MOOC des d’un punt de vista de possible participant. El títol ha estat aquest cop “MOOCs: Another way of Science Communication A 21st century way of open online learning”, i la comunicació l’hem feta a mitges amb la @silviasimonr, com tot el projecte de MOOCs del nostre grup.

La xerrada, de gairebé una hora i mitja, ha estat molt agradable i els assistents han estat molt col.laboratius. Al final, i donat que havia explicat el nostre MOOC “Màgia, Ciència i Secrets Confessables”, he acabat amb un joc de mans, l’habitual Baby Hummer, aquest cop per parelles i migpartit per la fase neutra, que em sembla que el fa encara més misteriós. De 40-50 persones, només 3-4 han fallat, en la lína habitual del 90-95% d’èxit.

Image

M’ha agradat molt també poder ser al coffee-break previ a la xerrada, amb tastets i begudes servits per persones que es formen ocupacionalment. Tant el menjar com la forma de presentar-lo i servei han estat molt bons!

He pogut comentar una mica amb els assistens el tema. En particular, he conegut al gestor de l’Agenda Espanyola d’Erasmus+ que porta les agrupacions estratègiques, José Lara, que m’ha fet cinc cèntims molt amablement de les possibilitats de futurs projectes.

Per acompanyar la xerrada, m’he acompanyat de l’habitual presentació PowerPoint, que he seguit més o menys. Com sempre, és penjada al meu SlideShare:

I tal com sovint faig darrerament… m’he fet un selfie!

Moltes gràcies a la Rosa M. Falgàs i a ACEFIR per la invitació!

Image