Al #seminari20udg de l’Eduard Vallory sobre innovació disruptiva en educació

Image

Aquest matí, després de varis mesos de faltar-hi, he pogut assistir al Seminari UdG 2.0 que organitza mensualment la @mferres a la UdG. Aquest cop ha estat el torn de l’Eduard Vallory, que ens ha parlat d’innovació disruptiva en educació. Han estat gairebé tres hores, de les quals una de xerrada i dues de debat amb la vintena d’assistents, molt de l’àmbit de l’educació.

La xerrada ha estat fonamentalment sobre la perspectiva històrica del camí que ha seguit l’educació fins a avui. Al final ens ha plantejar que cal canviar les coses, i al llarg del debat han sortit molts de comentaris sobre possibles fonts de canvi, començant pel sistema de formació de professorat. Naturalment s’ha esmentat també la Internet com a generadora de la necessitat de canvi, i s’ha fet una pinzellada del paper de la universitat, a més de fer-ne cinc cèntims, de com la pròpia universitat haurà de canviar també.

Image

(tweet de @mferres)

He intervingut per dir que cal la competència de petits per aprendre online, i m’ha agradat la seva resposta: cal aprendre diferent, i cal aprendre diferent també online. Una altra competència és saber distingir entre el llibre i la viquipèdia com a fonts. He aprofitat per esmentar que tots podem ser editors de la viquipèdia, i que cal saber millorar-la perquè sigui una font fiable, tant o més que un llibre.

En esmentar les universitats, ha recordat que s’està acabant el seu monopoli per proporcionar el valor de l’acreditació, i que potser això farà que en desapareguin moltes en un futur a mig termini.

No he pogut anar a dinar amb el ponent, malgrat que m’hagués agradat molt. Què hi farem!

Gràcies @mferres per organitzar aquests seminaris. Per cert, la Meius n’ha fet un storify: https://storify.com/mferres/seminari-2-0-amb-eduard-vallory