A la 34a reunió anual de la Xarxa de Referència de Química Teòrica i Computacional de Catalunya

Ahir al matí vaig ser a Barcelona (Facultat Química UB) per assistir a la XXXIV trobada anual de la XRQTC. Com cada any, vam tenir una bona selecció de comunicacions científiques del nostre camp de recerca, sobretot per part d’investigadors joves.

La conferència plenària, que va obrir la trobada de matí i tarda, va tractar sobre la criptografia quàntica: “Quantum Information Theory with Balck Boxes”, i la fer l’Antonio Acín, de l’Institut Català de Ciències Fotòniques (ICFO). Va ser una xerrada que vaig trobar apassionant. Afortunadament en el meu cas la meva experiència en el curs d’estiu que vam organitzar fa temps, en diverses ocasions, em va ajudar a entendre-la. Llàstima que la manca de temps no va permetre connectar millor la computació quàntica amb els nostres interessos de química teòrica i computacional. Sembla que serà possible avançar cap a una nova forma de calcular l’energia d’una molècula.

Les altres xerrades han estat, com sempre, molt interessants, i reveladores de les línies de recerca actual dels grups de la Xarxa.

Com passa en aquestes trobades, és un bon lloc per retrobar companys, amics i parlar de col·laboraciones, idees – i també problemes. En el meu cas, he pogut retrobar-me amb els meus companys de la UAB, abans que vingués a la Universitat de Girona, començant pel meu director de tesi, el Dr. Joan Bertran.

La trobada ha estat organitzada per l’IQTUB, amb en Jordi Poater, exmembre de l’IQCC de la UdG i membre de l’equip #quantumbtt. Moltes felicitats Jordi!