A l’Escola de Vila-roja de Girona, màgia i ciència #magsci

Fa set anys vam ser amb en @pquimic a l’Escola de Vila-Roja de Girona fent-hi màgia química. Avui hi he tornat, aquest cop acompanyat de l’Aythami Soto, en @sir_ryu, youtuber i graduat en química, divulgador i que col·labora regularment amb en Pep Duran i ocasionalment en el nostre projecte de màgia i ciència.

La veritat és que la sessió d’aquesta tarda, a uns 80 alumnes de totes les edats, de P3 a 6è de primària, ha estat molt agradable. He conduït una mica l’actuació, hem interactuat amb el públic, la Susanna (educadora de l’escola) també ha estat a dalt de l’escenari fent el paper de pallassa enamorada de l’Aythami… Un goig.

L’Aythami s’ha encarregat dels experiments espectaculars de química: la fumata blanca, l’arc de Sant Martí, el xupa-xups màgic, i el monstre del vàter… Per la meva part, he fet una petita selecció de jocs de matemàgia de la ciència: binari d’aliments, endevinació de dates, joc del plom numèric, una mica de cordes… Deu ser un dels pocs dies que no he fet cap joc basat en el Principi de Gilbreath. L’edat dels assistents ha aconsellat jocs senzills però igualment espectaculars. Tenia preparat el Cub de Rubik, però la manca de temps i l’edat dels assistents m’ha frenat. De fet, tenia preparats diversos jocs com a “Pla B”.

Le generació dels set colors de l’Arc de Sant Martí sempre em sorprèn, és espectacular i molt bonica. Perquè els colors van sortint un a un, davant del públic, ben visibles. I l’Aythami ho ha fet molt bé.

Moltes gràcies a la Susanna, la Imma i a totes i tots les mestres de l’Escola pel seu entusiasme i acollida. I a tots els nens i nenes, que a la sortida ens han anat saludant efusivament.

Diu la llegenda que al sostre encara hi ha les marques de color de l’actuació de fa 7 anys (devia ser la fumata blanca). És un bon record.

L’Escola de Vila-roja és la més propera (o de les més properes) en línia recta des de l ParcUdG, encara que cal fer una mica de volta per arribar-hi.

El selfie i la foto del monstre del vàter (aquest cop fet amb permanganat, que li dóno un bonic color lila) són meves. La de l’escenari me l’ha proporcionat la Imma.

Esperem poder tornar a aquesta escola en un futur proper!