Carpa a la Jornada de Portes Obertes UdG 2018 #jpoudg

Aquest matí ha tingut lloc la Jornada de Portes Obertes de la UdG (#jpoudg), com cada any. I com sempre, hi hem contribuït amb un parell de carpes, a la fira que es fa a fora de Ciències, de nom “Ho tens a la UdG”.

En primer lloc, el Departament de Química ha tingut una carpa on en Pep Duran i estudiants de química han fet experiments espectaculars i curiosos relacionats amb el fred (nitrogen líquid), la superconductivitat, i les reaccions redox (xupa-xups).

Una carpa al cantó ha sigut on hi he intervingut més, que ha tingut un doble objectiu: promoure el projecte de Màgia i Ciència, i servir de laboratori de pràctiques dels estudiants del màster MACMOM. Hi hem portat cubs de rubik, cordes, cartes, … però de fet els jocs de cartes (sobre tot per explicar conceptes complexos) i els cubs de rubik han estat els més atractius.

En dues tongades, els estudiants del MACMOM han vingut a la carpa i han contribuït a explicar el Màster. També els hem gravat clips de video on han explicat la seva experiència amb el Màster, com a exercici de comunicació i per tenir material de recurs per al web del Màster i per promoure’l entre futurs estudiants.

Al llarg del matí, hem rebut la visita de varis participants als Campus d’Estiu de Màgia i Ciència, sobretot de la primera edició. Són joves que l’estiu de 2016 havien acabat 4rt d’ESO i que ara ja són a les portes de la Universitat. També els hem gravat un petit clip de video, que ens ajudarà a promoure el Campus d’Estiu de 2018 (#cemc18) i a tenir-ne un bon record.

Per cert, avui ha estat la presentació del #cemc18, i n’hem fet un nou cartell per difondre’l.

Durant tota la jornada, al stand de la #c4dudg hi ha participan l’alter ego d’en Sheldon Cooper de The Big Bang Theory… i els nostres col·laboradors li han anat afegint complements divertits.

Gràcies a l’Anna Torrecilla, als estudiants del #macmomudg i als exestudiants dels #cemc16 i #cemc17 pel seu entusiasme!