Segona trobada de l’equip de #moocs4all a la Bath Spa University

Avui hem tingut a Bath (Anglaterra) la segona trobada presencial de tot l’equip del projecte #moocs4all, que ja va fer una primera trobada, no fa pas gaire, a Delft. Aquest cop en Matthias Uhk no hi ha estat. De Girona hi hem tornat a ser amb la @silviasimonr. La Gráinne Conole ha estat l’anfitriona, i els altres assistents han estat Janine Kiers (TU Delft, Jörn Loviscach (Bielefeld) i el coordinador Brian Mulligan (IT Sligo).

Image

La Bath Spa University ocupa un entorn encisador entre Bath i Bristol amb turons verds, arbres monumentals i xais pasturant, a més de llacs amb pescadors . I fresca i plugim, és clar! La diferència de temperatura amb Girona és important. Mentre a Girona ahir anàvem en màniga curta, a Bath cal anar amb jersei i jaqueta.

Image

Al llarg de les garebé 8 hores de reunió (amb coffe-breaks, dinar “in situ” i passejada pels meadows de Bath Spa, hem tractat diversos aspectes del projecte, i en particular el metaMOOC que hem d’organitzar com a primera fase d’aquest projecte de dos anys de durada. Hem estat especialment concrets en la creació de contingut, i en la forma de reclutar estudiants, cosa que ens ha fet pensar molt bé a qui va adreçat el metaMOOC. També hem parlat de comunicació del projecte i de pressupostos (els diners són limitats!). La veritat és que fer un MOOC que tracta de com fer MOOCs no és pas fàcil, perquè tot allò que s’hi vol ensenyar, s’ha de practicar ja amb l’exemple en el propi metaMOOC.

Image

 

A part de concretar diversos aspectes del metaMOOC, hem tractat de la aparticipació al congrès EDEN (european distance-learing education network) que tindrà lloc a Barcelona la tercera setmana de maig. En aquest congrès l’equip d’aquest projecte moocs4all hi organitzem un petit simposi d’una hora i mitja, on hi tractarem els quatre aspectes principals del muntatge d’un MOOC sostenible:

  • Content development, sourcing and hosting of MOOCs
  • Pedagogical Approaches, Communication and Support of MOOCs
  • Institutional Services
  • Assessment and accreditation

Image

La veritat és que les dues trobades presencials que hem fet han estat productives i intenses, tot combinant una agenda ben preparada amb una flexibilitat adequada. Hem agafat experiència també en com es gestiona un equip tant divers i dispers com el nostre, amb 5 universitats diferents. I sense ser gent especialment 2.0, l’equip treballa molt bé sobre serveis al núvol, principalment google docs, dins d’un entorn de confiança.

Image

La tasca principal del nostre equip de la @c4dudg al metaMOOC és en la part pedagògica. Ens cuidarem de fer durant una setmana un mòdul dels aspectes pedagòcis, comunicatius, de dinamització i de suport al propi MOOC. A part, des de Girona mantenim el web-blog del proejcte a wordpress i impulsem la presència del projecte a les xarxes socials. En una segona fase, també aportarem el nostres MOOCs #magcimooc i #quim0mooc com a MOOCs del conjunt de cursos organitzats amb la filosofia de #moocs4all: cursos de prou qualitat fets amb poca despesa de temps, energia i diners.

La propera trobada serà pels volts de Fires de Girona. Esperem podre rebre tot l’equip i que conegui la ciutat, i l’ambient de Fires també.